recept: Tejszínes-gombás borjúszelet, Kifőzde
Tejszínes-gombás borjúszelet
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szép szelet borjúcomb,
35 dkg szeletelt gomba,
2 fej vöröshagyma,
1 zöldpaprika, 1 paradicsom,
1-2 kávéskanál pirospaprika,
2 dl tejszín, 1 kávéskanál liszt,
1 dl fanyar vörösbor, 1/2 dl konyak,
3 dkg zsír, só, bors, őrölt kömény, húslé



A felszeletelt bocihúst gyengéden kiklopfolod, megsózod és vékonyan megszórod borssal, majd forró zsírban mindkét oldalát kissé piroskásra sütöd, majd beleteszed a következő lébe rotyogtatni:
A hagymát kis kockára vágod és megfonnyasztod a zsíron. Ha kész, ráteszed a gombát, megsózod, megborsozod, és elkevered benne a pirospaprikát, majd felöntöd kevés vörösborral, és fedő alatt, kislángon párolod 5-6 percig.
Ekkor beleteszed a husiszeleteket, beleöntöd a tejszín felét, és ha szükséges, megsózod. Aki szereti, tehet bele csipetnyi őrölt köményt is. Egy óra múlva tedd bele a feldarabolt paprikát és paradicsomot, öntsd bele a konyakot, fedd le gyorsan, és rotyogtasd tovább.
30 perc múlva habard be a maradék tejszínben elkevert liszttel, jól elkevered, és ha felforrt, kész is a mennyei étel. Ízlés szerint megsózod, és tálalhatod.
Leginkább nokedlivel finom, de ha igazán jókedvedben vagy, juhtúrós galuskával is adhatod a kosztosoknak, ne félj, nem fognak morogni érte.
Savanyúságnak nagyon finom uborkasalátával vagy céklasalátával.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: nokedli
 juhtúrós galuska
 uborkasaláta
 céklasaláta

Forrás: A régi Erzsébet étteremben ettem először...

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.18. Utoljára frissítve: 2009.02.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 22:37:47 - 2.47)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez