Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
4 szép szelet borjúcomb, 35 dkg szeletelt gomba, 2 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 kávéskanál pirospaprika, 2 dl tejszín, 1 kávéskanál liszt, 1 dl fanyar vörösbor, 1/2 dl konyak, 3 dkg zsír, só, bors, őrölt kömény, húslé |
A felszeletelt bocihúst gyengéden kiklopfolod, megsózod és vékonyan megszórod borssal, majd forró zsírban mindkét oldalát kissé piroskásra sütöd, majd beleteszed a következő lébe rotyogtatni:
A hagymát kis kockára vágod és megfonnyasztod a zsíron. Ha kész, ráteszed a gombát, megsózod, megborsozod, és elkevered benne a pirospaprikát, majd felöntöd kevés vörösborral, és fedő alatt, kislángon párolod 5-6 percig. Ekkor beleteszed a husiszeleteket, beleöntöd a tejszín felét, és ha szükséges, megsózod. Aki szereti, tehet bele csipetnyi őrölt köményt is. Egy óra múlva tedd bele a feldarabolt paprikát és paradicsomot, öntsd bele a konyakot, fedd le gyorsan, és rotyogtasd tovább. 30 perc múlva habard be a maradék tejszínben elkevert liszttel, jól elkevered, és ha felforrt, kész is a mennyei étel. Ízlés szerint megsózod, és tálalhatod. Leginkább nokedlivel finom, de ha igazán jókedvedben vagy, juhtúrós galuskával is adhatod a kosztosoknak, ne félj, nem fognak morogni érte. Savanyúságnak nagyon finom uborkasalátával vagy céklasalátával. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|